Babbage ziet je

lef en humor

Anouk – Recruitment Consultant

“Door de leuke uitjes en borrels leer je je collega’s echt beter kennen. En het leuke is: collega’s van alle leeftijden gaan mee!”

Waarom viel jouw oog op Babbage Company? 

Het is altijd mijn passie geweest om met mensen te werken. Tijdens mijn opleiding Communicatie werkte ik in het ziekenhuis en toen ik eenmaal was afgestudeerd, wilde ik natuurlijk aan de slag in het communicatievak. Toen ik Babbage Company spontaan tegenkwam, ging ik mij inlezen en ben ik in gesprek gegaan met een vriendin die een soortgelijke baan doet. Op de website van Babbage Company werd mij snel duidelijk wat er speelt en welke vacatures zij voor werven. Toen ik de ‘Werken Bij’ pagina zag, zag ik diversiteit aan leeftijden, achtergrond en ervaring. Recent afgestudeerd zoals ik, maar ook collega’s met ervaring waarvan ik kan leren. Ik dacht meteen: daar pas ik wel tussen!

Waarom pakte je de kans om Recruitment Consultant te worden? 

Door mijn interesse in mensen, maatschappij en mijn opleiding, vind ik het leuk om professionals te helpen aan een baan in het communicatievak. Mensen op weg helpen in hun carrière is voor mezelf ook erg leerzaam. In deze baan zie je allerlei functies voorbijkomen en ga je met veel verschillende mensen in gesprek, ook professionals die al meer dan 30 jaar in het vak werken. Je ziet goed wat je allemaal met een opleiding kan doen, maar ik kom ook juist verrassende carrièrepaden tegen. Iemand kan wisselen van uiteenlopende banen: van post sorteren, naar communicatieadviseur, naar theatermaker.

Maatschappelijke relevantie in mijn werk vind ik erg belangrijk. Ik heb wel eens de vraag gekregen: waarom zoeken mensen via Babbage Company een baan? Waarom gaan zij niet zelf op zoek? Niet iedereen is zich hier bewust van, maar voor sommige functies is een goed netwerk erg belangrijk. Niet iedereen heeft dat, terwijl veel professionals wel de juiste kwaliteiten hebben. Doordat wij met verschillende partners een nauwe samenwerking hebben opgebouwd en een groot netwerk hebben, kunnen professionals via ons netwerk bij hun droombaan terechtkomen! Zij hebben de skills, wij hebben het netwerk.

Ook benaderen we soms professionals die zelf de volgende stap in hun carrière niet durven zetten of daar al lang niet over nagedacht hebben. Het contact met ons kan net een aanzet zijn om daar wel over na te denken of om die stap te maken. Je draagt dan toch bij aan hun (werk)geluk!

Waarom is werken bij Babbage Company zo leuk? 

De openheid en sfeer bij Babbage Company is echt uniek. Door iedereen werd ik verwelkomd en iedereen toont interesse in elkaar. Meerdere collega’s nodigden me uit voor een geplande borrel op mijn tweede werkdag. Je voelt je bij Babbage Company echt snel onderdeel van het team.

Er worden regelmatig uitjes georganiseerd. Het leuke daaraan is dat collega’s van alle leeftijden wel mee gaan. Zo leer je mensen ook echt beter kennen. Vaak blijven mensen na een borrel of etentje nog wel plakken of ontstaat het spontane idee om ergens iets te drinken. Ik besef me ook dat niet iedereen die gezelligheid onder collega’s heeft. Ik ken recruiters die bijvoorbeeld alleen vanuit huis werken en nooit op kantoor komen. Dat zou ik zelf niet kunnen. Ik kom juist ook naar kantoor voor het contact met mijn leuke collega’s!

Contact opnemen

Celine staat klaar om je vragen te beantwoorden. Stuur je een appje of wil je liever meteen een afspraak maken?

Contact opnemen via WhatsApp

Direct afspraak inplannen met Celine

Of laat je gegevens achter en dan belt Celine je zo snel mogelijk terug.

Scroll voor meer