Mieke

Communicatiestrateeg bij Babbage

“Bij Babbage kan ik me écht focussen op mijn vak”

Detacheren via Babbage Company
“Omdat ik graag via een detacheringsbureau wilde werken, ben ik gaan shoppen bij verschillende bureaus.” Babbage kende Mieke al, maar dan aan de andere kant van de tafel als opdrachtgever. “Ik had toen al een positief beeld van Babbage en dat werd versterkt na mijn eerste verkennende gesprek. Ik vind het prettig dat ik me kan focussen op mijn vak en zelf geen acquisitie hoef te doen. Babbage denkt goed met je mee, er is een positieve sfeer met aandacht voor de mensen die er werken. Ook wordt er veel georganiseerd voor communicatieprofessionals, zodat er onderling kennis wordt uitgewisseld en er verbinding ontstaat.”

Alle kennis samen
Mieke is sinds februari gedetacheerd bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) op het programma Ontwikkelkracht. “Het programma werkt veel samen met partijen uit het onderwijsveld en de wetenschap en investeert de komende 10 jaar in het lerend vermogen en de kennisinfrastructuur van het primair en voortgezet onderwijs. Het programma is net uit de startblokken en op communicatievlak moet alles nog op poten worden gezet. En dat is precies waar ik blij van wordt in mijn werk. Ik kan al mijn kennis en ervaring inzetten, van het ontwikkelen van een passende branding en website, een gedragen communicatiestrategie en governance tot de ondersteuning van de programmamanager bij het bouwen aan een nieuw team. Welke beren zijn er op de weg, wat zijn onze kernwaarden, wat is ons DNA en hoe kunnen we onze stakeholders hierin betrekken? En ik denk mee bij de sollicitatieprocedure van mijn opvolger. Zo kan ik stokje goed overdragen, wanneer ik mijn opdracht afrond.”

Dress for success
De opdracht bij OCW is niet het enige wat Mieke bij Babbage doet. “Ik heb nu een opdracht voor 32 uur in de week en daarnaast besteed ik vier uur aan organisaties die hulp kunnen gebruiken. De social return voor vrijwilligersorganisaties vind ik belangrijk. Zo heb ik meegedacht over een communicatiestrategie voor Dress for Succes. Dat is een initiatief om mensen met een uitkering aan te moedigen een betaalde baan te vinden, onder andere door ze te voorzien van passende kleding. Ik vind het mooi dat ik bij Babbage de ruimte krijg om mijn expertise in te zetten voor dit soort initiatieven.”

Ben jij ook benieuwd naar detacheren en welke opdrachten je via Babbage Company kunt gaan doen? Plan een vrijblijvende kennismaking! 

Contact opnemen

Celine staat klaar om je vragen te beantwoorden. Stuur je een appje of wil je liever meteen een afspraak maken?

Contact opnemen via WhatsApp

Direct afspraak inplannen met Celine

Of laat je gegevens achter en dan belt Celine je zo snel mogelijk terug.

Scroll voor meer