Een dag in het leven van

een recruitment consultant

Wat het inhoudt om Recruitment Consultant te zijn? Onze collega Lotte vertelt je er graag meer over!

Kort gezegd is het jouw doel om nieuwe opdrachten of banen voor marketing- en communicatieprofessionals te vinden. Maar het is veel meer dan dat: het leukste aan mijn baan is dat geen enkele dag hetzelfde is. Je kunt nooit vooraf een hele strakke planning maken, omdat er altijd wel dingen tussendoor komen. Zo is er altijd afwisseling. Waar je de ene dag bezig bent met gesprekken met professionals, zoek je de andere dag naar communicatieprofessionals voor een rol die wat extra aandacht vereist.

Wat dit werk bij Babbage Company zo uniek maakt, vertel ik later. Eerst geef ik een inkijkje van hoe mijn dag er vandaag uit ziet.

De werkdag van Lotte

De ochtend

8:30 – het verschilt per dag hoe laat ik begin. Sommige vacatures komen al vroeg binnen en dan is het belangrijk om er meteen achteraan te bellen. Hetzelfde geldt voor het einde van de dag. We werken daarom in ‘shifts’. De ene dag start je vroeg (om 8:30), de andere dag laat (om 9:30) en dan is je dag dus ook eerder of later klaar.

Goed, eerst tijd voor een kop thee. Ik groet mijn collega’s en we bespreken even het weekend. Dan check ik mijn mailbox, beantwoord de belangrijkste mails en kijk of ik nog deadlines heb voor vandaag.

9:30 – Iedere dag beginnen we met een dagstart. We bespreken alle procedures en zorgen dat we goed van elkaar op de hoogte zijn. Niet alleen wat er speelt in deze werkweek, maar ook gewoon leuke dingen. Hoe was je weekend? Nog wat leuks gedaan? Even bijkletsen!

10:00 – Na de dagstart verwerk ik de besproken zaken in een to-do lijst.

10:30 – Vandaag heb ik een deadline voor een vacature. Dan ben ik tot 12 uur wel bezig met het klaarzetten van de cv’s van kandidaten die ik wil voorstellen en eventueel nog kandidaten te bellen. Ik koppel altijd even terug met onze Recruitment Assistent of alles ready is, zodat ik niet voor verassingen kom te staan. Het tijdsbestek voor deze voorbereiding is per partner verschillend.

12:30 – Tijd voor lunchpauze! Even wandelen, een broodje halen,  gezellig met je collega’s in de gezamenlijke keuken. We hebben het over van alles, behalve werk!

De middag

13.00 – In de middag heb ik veel contact met professionals. Vaak besteed ik ook een uur van mijn dag aan het zoeken van nieuwe professionals om mijn netwerk te vergroten. En bellen, bellen, bellen! Collega’s, kennismaken met nieuwe kandidaten of juist kandidaten spreken die op een opdracht zitten om te vragen hoe het gaat. Je spreekt veel leuke mensen op een dag.

15.00 – Een planning gaat van tevoren nooit zoals je die bedacht had. Gedurende de hele dag komen er ad hoc dingen tussendoor die aandacht vereisen op korte termijn. Dat maakt mijn werk zo leuk en divers!

Het einde van de dag

16.00 – Tegen het einde van de dag heb ik nog een kennismaking met een kandidaat, waarna ik de gegevens uitwerk in het systeem en alles compleet invoer. Het laatste uur help ik nog wat collega’s, rond ik af wat afgemaakt moest worden en handel ik nog wat ad hoc zaken af. En dan zit mijn dag er weer op!

Recruitment Consultant bij Babbage Company

Een dag als Recruitment Consultant bij Babbage Company is erg divers en zit vol gezelligheid: je zit constant met collega’s en professionals te overleggen, praten en bellen. Ik hoef mij met dit werk nooit te vervelen!

Bij Babbage Company werken betekent veel verantwoordelijkheid, maar ook veel vrijheid. Hoe ik mijn dag inplan, is helemaal aan mij. We hebben in principe vaste dagen dat we met z’n allen gezellig op kantoor kunnen zijn, maar daar kan ik zeker vanaf wijken als dat beter uitkomt. Er zijn zoveel mogelijkheden! Ook heb ik dagen die compleet anders zijn: zo mag ik binnenkort op mijn oude opleiding Commerciële Economie als vertegenwoordiger van Babbage Company staan om te vertellen over mijn carrière als Recruitment Consultant. Hoe gaaf is dat?!

De hele dag ben ik bezig met interessante vacatures en het contact met leuke mensen. Daar ligt ook onze prioriteit: bij onze professionals en partners. Wat Recruitment Consultant bij Babbage Company het meest uniek maakt, is de sfeer in het team. Wij werken écht samen en gunnen elkaar successen. Er is geen onderlinge strijd wie het beste presteert. We willen het beste voor onze professionals en partners. Zo delen we cv’s met elkaar en tippen we elkaar over geschikte kandidaten. Het is echt teamwork!

Voordeel is ook dat we niet constant bezig zijn met het binnenhalen van vacatures. We hebben in de ruim 23 jaar dat we bestaan een groot netwerk opgebouwd dus partners en professionals weten ons te vinden. En doordat we veel aanbestedingen hebben, bijvoorbeeld bij de Rijksoverheid en Gemeente Amsterdam, is er een continue instroom van opdrachten. Ik ben dus niet de hele dag bezig met het bellen van opdrachtgevers of ze nog openstaande vacatures hebben. Zo blijft het leukste deel van recruitmentwerk over: het maken van de perfecte match en zo onze professionals helpen aan de voor hen perfecte opdracht!

 

Spreekt zo’n leuke en gevarieerde werkdag jou wel aan? Wil jij de next step in jouw carrière maken, werken in het gezelligste team van Amsterdam of wil je meer weten over het werk als Recruitment Consultant bij Babbage Company? Bel, app of mail en we vertellen je er graag meer over. 

Contact opnemen

Celine staat klaar om je vragen te beantwoorden. Stuur je een appje of wil je liever meteen een afspraak maken?

Contact opnemen via WhatsApp

Direct afspraak inplannen met Celine

Of laat je gegevens achter en dan belt Celine je zo snel mogelijk terug.

Scroll voor meer

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.