Babbage ziet je

oog voor talent

Wendy – Senior Consultant

“De Redactie paste mij perfect én andersom. De overname door Babbage Company opende echt de deuren.”

Waarom viel jouw oog op Babbage Company?  

Hun oog viel eigenlijk op mij, haha! Althans op De Redactie. Ik had net mijn handtekening gezet onder een jaarcontract bij De Redactie toen ik werd gebeld dat Babbage Company het bedrijf overneemt en dus mijn nieuwe werkgever zou worden. De Redactie bleef wel gewoon bestaan en haar diensten aanbieden onder eigen naam.

Ik moest even schakelen en ging online op onderzoek uit. De branche was namelijk nieuw voor mij, hiervoor werkte ik 16 jaar als journalist/redacteur bij De Telegraaf. Wat deed Babbage Company precies, hoeveel mensen werken er en wat voor gevoel kreeg ik erbij? Ik begreep de overname wel. Babbage Company verstevigde haar positie en werd een full service speler op het gebied van communicatie, (online) marketing én content.

Ik rook kansen, zag doorgroeimogelijkheden voor de toekomst en het team zag er op de website divers en gezellig uit. Tijdens een kennismaking met het managementteam werd mijn gevoel bevestigd en startte ik vol enthousiasme mijn nieuwe avontuur. En daar heb ik tot de dag van vandaag nog geen seconde spijt van gehad. Babbage ziet mij en ik hen!

Wat heb je hiervoor gedaan en hoe ben je bij Babbage Company terechtgekomen?  

Door mijn liefde voor taal besloot ik een hbo-opleiding te volgen waarmee ik het journalistieke vak in kon rollen. In 2003 studeerde ik af als redacteur/productmanager en kon ik aan de slag op de redactie van De Telegraaf. Dat ik daar vervolgens 16 jaar zou blijven had ik toen echt niet bedacht. In die jaren heb ik gewerkt als internetredacteur, lifestyle verslaggever, digitaal coördinator… Ook was ik acht jaar lang reisjournalist, vloog de wereld over en had er de tijd van m’n leven.

In 2019 besloot ik dat het tijd was voor een nieuw avontuur. De laatste grote reorganisatie had zijn weerslag op mij, ook was ik inmiddels moeder geworden. Via LinkedIn werd ik benaderd door een recruiter van De Redactie. Ze zochten een Recruitment Consultant & Projectcoördinator en nodigden me uit voor een kennismakingsgesprek. Vanwege mijn journalistieke achtergrond paste De Redactie mij perfect én andersom. De overname door Babbage Company zorgde niet alleen voor meer gezellige en toegewijde collega’s, het opende ook deuren en maakte dat ik al snel opklom tot Teamlead Recruitment.

Wanneer past iemand in jouw team als recruiter?  

Ik denk dat iedereen zich thuis kan voelen in het team, want er heerst vertrouwen en de sfeer is gezellig. Neemt niet weg dat we een commercieel bedrijf zijn en er gewerkt wordt met bonussen en KPI’s. De kracht is echter: we doen het samen! Dit houdt in dat we gezamenlijk ‘knallen’ en keihard werken afwisselen met samen lachen en successen vieren. Dus ben je een teamplayer met veel taalgevoel die ambitieus is ten aanzien van resultaat, kwaliteit en dienstverlening? Kom gerust eens langs!

Hoe heb je bij Babbage Company oog voor talent?  

“Door verder te kijken dan je neus lang is. Oprechte interesse in de mens is een eigenschap die mijns inziens niet mag ontbreken bij medewerkers en zeker recruiters. Zorg voor regelmatig persoonlijk contact, stel gerichte vragen en zorg ervoor dat je aandachtig luistert. Pas dan vallen dingen je op. Kandidaten zijn meer dan een cv.”

Contact opnemen

Celine staat klaar om je vragen te beantwoorden. Stuur je een appje of wil je liever meteen een afspraak maken?

Contact opnemen via WhatsApp

Direct afspraak inplannen met Celine

Of laat je gegevens achter en dan belt Celine je zo snel mogelijk terug.

Scroll voor meer

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.